Gothic II: Gold Classic

Gothic II: Gold Classic

Nostalgic Edition
Szpon Beliara - błąd
Witam wszystkich!
Spędziłem troszkę godzin z tym modem. Bardzo ciekawy system towarzyszy, choć auto-levelling i nieograniczona ich ilość mocno ułatwiają rozrywkę z czasem :)
Ukończyłem Jarkendar, niestety Kruka musiałem na kodach pokonać. Strasznie niemożliwy skok trudności; Bloodwyn poszedł na kilka strzałów, kamienni strażnicy na 3 hity u mnie, a Kruk - super wysoka obrona, obrażenia przyjmuje malutkie, w dodatku razi co chwila prądem - nawet w takim NB można było napieprzać w niego czarami, tutaj czar = porażenie piorunem, choćbyś był na drugim końcu sali.
No ale nie o tym mówię, musiałem się pożalić. Chcę ulepszyć Szpon Beliara, jednak przy kapliczkach - testowana ta u Xardasa i ta w jaskini obok Eremity - nie mam takiej opcji dialogowej. Jest coś w stylu 'ulepsz/zamień przedmiot' po czym... zabiera mi 25 max HP, Szpon mi znika i mam raptem możliwość wymiany 100 bełtów na jakieś bełty śmierci :)
Czy to gra decyduje za nas na podstawie broni, z jakiej najczęściej korzystamy? Bo nie ukrywam, że dużo taktyki było 'hit and run' albo 'bug and hit' :)
Czy może to jakiś błąd modyfikacji? Z tego, co widziałem na jakimś gameplayu z Nostalic Edition to facet miał opcję ulepszenia tej broni, inaczej to wyglądało niż u mnie.
Jest jakiś sposób, nawet kodami, by to obejść?
< >
Showing 1-1 of 1 comments
Saint 19 Oct, 2024 @ 4:41pm 
Fun Fact jak uzyjesz opcji "ulepsz/zamień przedmiot" i masz na samym początku go na przykład jako miecz jedno ręczny a w statach masz wiecej % na łuk lub kuszę to szpon zmieni ci się właśnie w jedną z tych broni... polecam ulepszyć gdy jesteś 100% pewny że masz o 5 pkt przewagi więcej w % do typu broni którą chcesz używać od innych...
< >
Showing 1-1 of 1 comments
Per page: 1530 50